Стопкадър Нова нюзБивш заместник-вътрешен министър обяви важна новина. Новата Антикорупционна комисия,

...
Стопкадър Нова нюзБивш заместник-вътрешен министър обяви важна новина. Новата Антикорупционна комисия,
Коментари Харесай

Бивш зам.-вътрешен министър обяви кога започва да действа новата Антикорупционна комисия

Стопкадър Нова нюз

Бивш заместник-вътрешен министър разгласи значима вест. 

Новата Антикорупционна комисия, със своя дознателски уред, ще би трябвало да противодейства на корупцията по високите етажи на властта посредством Наказателно-процесуалния кодекс. Няма назначени дознатели, а не престават да работят старите правила. Намираме се в безвремие. Народното събрание трябваше да избере тримата комисари, ръководещи новата комисия. От 7 до 9 месеца ще отнеме попълването на дознателския уред. Най-рано към края на годината тя може да стартира да работи - след разпределяне на нов транш от Европейския съюз. Това сподели за „ Денят онлайн ” по Нова нюз някогашният министър на вътрешните работи Веселин Вучков.

По думите му на политическата сцена се „ разиграва подигравка ” за пред публиката. „ Сутрин се разиграват задания пред правосъдната система и изпълнителната власт. Прокуратурата не е длъжна през няколко часа абсолютно да дава отговор на задания, „ сложени ” от депутат. Това е интервенция в самостоятелната правосъдна власт. Отчет на прокуратурата към народен представител е неприемливо ”, разяснява той.

Според него мандатността на новите конституционни съдии не интересува обществото, а единствено самите Десислава Атанасова и Борислав Белазелков. „ Балкански Шенген е изцяло вероятен, само че при едно изискване - да не трае прекомерно дълго и да не се употребява като спомагателен мотив да не получим дата за пълноправно участие. Има такава заплаха с оглед политическата конюнктура ”, заяви Вучков. И добави, че предлагането за гратис висше обучение е изненадващо, само че задоволително.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР